Etsi
  • Emmi Piippo

Helsingforsborna förtjänar en avskedsfestival till coronan

Coronapandemin har fört med sig inställda examensfester, årsfester, penkkisar, abikryssningar, födelsedagsfester och konserter. Enligt den nationella undersökningen FinSote, uförd av Institutet för hälsa och välfärd, har pandemin och dess begränsningar drabbat helsingforsborna mest.


När läget tillåter föreslår jag att vi helsingforsbor tar och firar ordentligt för att ta igen alla inställda fester. Helsingfors stad borde ordna och finansiera en festival för alla stadens invånare. Staden borde låta bygga scener i varje stadsdel där artister kunde uppträda från morgon till kväll. Det borde erbjudas ett brett urval av olika genrer, allt från rock till elektronisk musik. Det ska finnas något för alla. Musiken kunde vara det primära, men staden kunde även vara fylld med exempelvis interaktiva bildväggar, enorma spel, pop-up kaféer, mat- och milkshakestånd. Gatorna skulle fyllas av kultur, dansuppträdanden och levande konst. Kollektivtrafiken skulle ta oss kostnadsfritt från en plats till en annan.


Avskedsfestivalen till corona skulle vara en fin festivalupplevelse för stadsborna och ett enormt stöd för kultursektorn. ❤


0 katselukertaa0 kommenttia