Etsi
  • Emmi Piippo

Voisiko kuuden tunnin työpäiviä palkkaa laskematta pelastaa sote-alan?

Helsingillä on vuosikaudet ollut vaikeuksia rekrytoida sosiaali-ja terveysalalle ammattilaisia. Työ on kuormittavaa ja työvoimapula on lisännyt työtaakkaa entisestään. Kuormittava työ ja matala palkka eivät houkuttele alalle. Jos haluamme taata korkealaatuisen hoidon myös tulevaisuudessa, olisi kuuden tunnin työpäivät sosiaali- ja terveysalalla kokeilun arvoinen asia. Kuusituntista työpäiviä on jo aiemmin kokeiltu Suomessa ja Ruotsissa ja sen on todettu johtavan henkilöstön parempaan hyvinvointiin ja nostavan tuottavuutta. Lisäksi lyhyemmät työpäivät ovat vähentäneet sairaslomapäiviä sekä luoneet lisää työpaikkoja.


On selvää, että kuuden tunnin työpäivät palkkaa laskematta tulisivat kustantamaan jonkin verran, mutta ehkä kaupunki kuitenkin pääsisi helpommalla lyhentämällä työaikaa sen sijaan, että maksaisi korkeita kustannuksia työttömyydestä, sijaiskierteestä, sairaslomista ja kuntoutustapauksista? Jos jokin kävisi kalliiksi, niin se olisi se kauhuskenaario, jossa emme voi taata kaikille asukkaillemme hoitoa. Kaikki kaupunkilaiset hyötyvät siitä, että sosiaali-ja terveysalan ammattilaiset voivat hyvin.


Helsingin kaupunki toteaa kaupunkistrategiassaan, että työmarkkinat kehittyvät koko ajan ja sen vuoksi uusia toimintatapoja tulisi kehittää. Mielestäni nyt olisi aika testata uudestaan kuuden tunnin työpäivää, jotta voisimme arvioida sen vaikutukset. Tulee muistaa, että ajatus kahdeksan tunnin työpäivästä viisi kertaa viikossa on myös tuntunut joskus naiivilta ja utopistiselta.


Lue tänään HBL:ssä julkaistu mielipidekirjoitukseni linkin takaa (ruotsiksi): https://www.hbl.fi/artikel/kunde-sex-timmars-arbetsdag-radda-social-och-halsovardsbranschen/


2 katselukertaa0 kommenttia