Etsi
  • Emmi Piippo

Helsingin yössä on potentaalia, jota ei ole vielä hyödynnetty

Nykyään ihmiset voivat yhä enenevässä määrin itse määrittää omia työaikojaan ja elää omassa tahdissaan. Enää ei eletä samalla tavalla kahdeksasta viiteen elämää kuin ennen. Helsingissä on useita ruokakauppoja, jotka pitävät ovensa auki ympäri vuorokauden. Treenaamaankin pääsee vuorokauden ympäri usealla kuntosalilla, mutta siihen se sitten oikeastaan jääkin.


Haluaisin, että kaupungin uimahallit voisivat olla välillä auki myös öisin. Haluaisin mennä katsomaan elokuvia tai vaikka ihan oikeita teatterinäytöksiä yöllä. Haluaisin oppia tähystämään tähtiä Tähtitorninvuoren puistossa. Valoisat kesäyöt mahdollistaisivat vaikka mitä. Suomenlinnan lautta voisi kulkea välillä öisin ja kaupunki järjestää merellisiä risteilyjä. Iltaan ja yöhön painottuvia tapahtumia tulisi lisätä ja niitä voisi järjestää myös esimerkiksi museoissa ja kirjastoissa. Kuin siistiä olisi jos ravintolatkin olisivat auki vuorokauden ympäri pari kertaa vuodessa.


Sitten tulisi tietenkin huolehtia siitä, että tämä yöelämä olisi kaikkien saavutettavissa. Öinen liikkuminen on Helsingissä tehty harvinaisen hankalaksi ja olennainen osa Helsingin yöelämän kehittämisen kannalta on se, että ihmiset pääsisivät myös yöaikaan paikasta A paikkaan B joukkoliikenteellä helposti, nopeasti ja edullisesti. Esimerkiksi metron tulisi kulkea myös öisin. Myös turvallisuudessa on parantamisen varaa. Tällä hetkellä myös Helsingissä valitaan reittejä sen perusteella koetaanko reitti turvalliseksi vai ei. Mietitään voiko omalla reittivalinnallaan vältellä jotakin metro-tai juna-asemaa tai sen vieressä olevaa tunnelia. Näin ei tietenkään voi olla. Kenenkään ei tarvitse pelätä tai kokea liikkumistaan mitenkään rajoitetuksi mihinkään aikaan vuorokaudesta. Tarvitaan panostuksia kaupunkisuunnitteluun ja esimerkiksi valaistusta tulisi lisätä monin paikoin.


Tehdään Helsingistä elävä kaupunki myös öisin!
3 katselukertaa0 kommenttia