Etsi
  • Emmi Piippo

Kuntalaisaloite

Turhauttaa, että Suomen joukkuevoimistelussa ja muodostelmaluistelussa saavuttamat MM-kullat, EM-kullat ja World Cup-voitot ovat jääneet kuulematta ja näkemättä. Suututtaa, että urheilussa naisen euro on edelleen noin 3 senttiä. Harmittaa, että viime vuoden Urheilugaalassa vuoden urheilijaksi oli ainoastaan kolme naista ehdolla.


Voimistelun parissa usean vuoden toimineena olen seurannut läheltä sitä, miten hitaasti tasa-arvo sekä yhdenvertaisuus on edennyt urheilusektorilla. Tytöt liikkuvat edelleen selvästi vähemmän kuin pojat. Vähävaraisten perheiden lapset vähemmän kuin varakkaiden perheiden ja maahanmuuttajaperheiden lapset vähemmän kuin kantaväestö. Erot näkyvät jo varhaiskasvatusikäisten lasten kohdalla, ja suurimmillaan erot ovat ala-asteella.


Liikuntakulttuuri, joka olisi yhdenvertainen ja tasa-arvoinen vaatii useiden ennakkoluulojen, vakiintuneiden asenteiden sekä rakenteiden ja käytäntöjen muuttumista. Tukia ja resursseja jaettaessa ei pitäisi ainoastaan tuijottaa harrastajamääriä tai toiminnan määrää, vaan tukea tulisi suunnata enenevässä määrin seuroille, jotka mahdollistavat harrastuksia ryhmille, joilla on heikoimmat lähtökohdat löytää liikuntaharrastus. Tukien tulisi edistää sukupuolten ja eri lajien välistä tasa-arvoa sekä tukea vähävaraisten ja maahanmuuttajataustaisten lasten harrastusmahdollisuuksia. Jos ne urheilulajit ja seurat, joilla on jo valmiiksi tarpeeksi harrastajia saa aina eniten tukea ei erot liikkumisessa tule koskaan tasaantumaan.


Helsinkiläiset allekirjoittakaa kuntalaisaloite yhdenvertaisemman liikunnan ja urheilun puolesta, jonka tein ystäväni Ellinor Juthin kanssa!


Aloite löytyy linkin takaa: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/18798
0 katselukertaa0 kommenttia

Ota yhteyttä

  • Facebook
  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon